Okruženje

Biograd na moru

Biograd je poznat kao turistički centar, a kao hrvatski grad spominje se u 10. i 11. st. kao sjedište hrvatskih vladara, a 1102. godine u njemu je Koloman okrunjen za Hrvatsko-Ugarskog vladara.

Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva danas je Biograd jak i vrlo moderan turistički centar i sjedište je istoimene rivijere. Renomirani hoteli, moderne marine, turističko naselje, motel, udoban smještaj u kućnoj radinosti kao i kampovi u mjestu i okolici, pružaju mogućnosti odabira smještaja po želji.

Bogat i raznolik kulturni i uslužni sadržaji grada učinit će Vaš boravak ugodnijim i raznolikijim. Zanimljiv zemljopisni položaj nudi mnoge prednosti. Budući da se nalazi na pragu Kornatskog otočja, Biograd na moru je idealna luka za nautičare. Vransko jezero, udaljeno samo 7 km, privlači ribiče, a Pašmanski kanal s brojnim pošumljenim otočićima idealan je za nautiku i razne sportove na moru.

U neposrednoj blizini grada nalaze se još tri nacionalna parka: Slapovi Krke, Paklenica i Plitvice. Blizina aerodroma (20 km), željeznička stanica u Zadru i Benkovcu (19 km), kao i dobre autobusne veze, čine Biograd na moru najidealnijim mjestom za boravak, odakle su najbliže sve važne turističke destinacije Hrvatske.

Drage

Drage su malo dalmatinsko mjesto uz more u neposrednoj blizini Pakoštana. Do Draga možete doći i brodom s obzirom da se u mjestu nalazi uređena lučica. Iznad mjesta nalazi se vidikovac Čelinka s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Vrgadu, Kornate, Drage, Pakoštane i Vransko jezero.

Vrgada

Vrgada je jedan od najmanjih naseljenih hrvatskih otoka. Vrgada je čitava u gustoj borovoj šumi, a na sjevernoj strani proteže se dugačka pješčana plaža od crvenog pijeska koju svakako vrijedi posjetiti. Možete se i prošetati samim mjestom, uživajući u uskim kamenim ulicama i neponovljivom osjećaju udaljenosti od civilizacije bez automobila i uobičajene ljetne gužve.

Maškovića Han – Vrana

U mjestu Vrana, nedaleko od Pakoštana nalazi se Han Jusufa Maškovića, poznatiji kao Maškovića Han. To je trebao biti ljetnikovac i rezidencija visokog dostojanstvenika na turskom dvoru Jusufa Maškovića, rodom upravo iz Vrane, koji je naručio njenu gradnju u 17. stoljeću. Započet je u vrijeme izbijanja Kandijskog rata i zbog smrti Maškovića nikad nije završen. Maškovića Han poseban je po tome što je on ujedno i najzapadniji spomenik turske arhitekture u Europi.

Danas je to turistička atrakcija pakoške rivijere. Tijekom ljetne sezone, zadnji vikend u kolovozu, u njemu se održava manifestacija „Dani vitezova vranskih“ na kojem se oživljvaju davna vremena. Uz bogatu ponudu srednjovjekovnih jela i pića iz ovog kraja, mogu se susresti vitezovi templari, turske paše, papinski glasnici, vranski priori i mnogi drugi koji snage odmjeravaju u viteškim turnirima i natjecanjima.

Vidikovac Kamenjak

Na vrhu brda Kamenjak, iznad sredine Vranskog jezera, uređen je istoimeni vidikovac. Vidikovac Kamenjak nalazi se u sklopu Parka prirode Vransko jezero i pruža prelijepi pogled na cijelo jezero, Pakoštane, Drage, Murter i Kornatsko otočje.

Dva spojena objekta izgrađena su i uređena u tradicionalnom stilu. Pored njih nalaze se informacijske ploče koje pričaju priču o ovom kraju, stariju od dva tisućljeća.

Do vidikovca vodi cestovni prilaz.

Murter

Otok Murter jedan je od otoka sjevernodalmatinske otočne skupine, najgušće otočne skupine Jadrana i Sredozemlja, u kojoj se nalazi gotovo 40 posto svih hrvatskih otoka.

Murtersko otočje krasi čak 189 otoka, otočića i hridi.

Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu šibenskog arhipelaga i Šibensko – kninske županije. Otok je s kopnom spojen kratkim mostom u mjestu Tisno i poznat je po predivnim šljunkovitim i pješčanim plažama. Na otoku se nalaze četiri naselja: Murter, Jezera, Tisno i Betina.

Skradin

Skradin je gradić na desnoj obali rijeke Krke. Do njega možete doći autom ili brodom. Tu se nalazi poznata ACI marina kao i ulaz u Nacionalni park Krka. Otuda možete posjetiti atraktivni Skradinski buk, Roški slap te franjevački samostan Visovac na istoimenom otočiću.

Ono što Skradin čini prepoznatljivim jesu crkva Porođenja Blažene Djevice Marije i njen obližnji zvonik, kao i tornjevi crkve sv. Spiridona. Blizu grada nalazi se i arheološki lokalitet Bribirska glavica koja čini izvrsni spoj prirode i drevnih građevina.

Osim brojnih povijesnih znamenitosti, ovaj grad može se pohvaliti i odličnom gastronomskom ponudom kao i kupalištem na kojem se spajaju riječna i morska voda.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim uslugama ili želite rezervirati smještaj, onda nam jednostavno pošaljite mail ili nas nazovite na brojeve telefona ispod.

+385 (0)23 381 990

+385 (0)98 9555 908

dalmaturistcentar@gmail.com


Izdvojeni brodovi

Adria 500
95€-110€ po danu
Mercury 15 HP, four stroke
QUICKSILVER COMMANDER 555
170€-200€ po danu
Mercury EFI 115 HP, four stroke
Quicksilver Activ Open 755
310€-350€ po danu
Mercury Verado PRO 300HP, four stroke

Pratite nas
© 2014-2024 | Dalma Turist
Izrada web stranica Fer Projekt

Kontakt
+385 (0)23 381 990
+385 (0)98 9555 908
dalmaturistcentar@gmail.com

Newsletter
Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravila o privatnosti DALMA TURIST CENTAR D.T.C. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.
  Slažem se